Fotograf/Källa: Västermalmsgallerian/AMF Fastigheter

Torsdagen den 26 september öppnar Västermalmsgalleriet – en två veckor lång pop up-utställning med både äldre och samtida konst i Västermalmsgallerian. Galleriet är en del av en större satsning från handelsplatsen som syftar till att bidra till ett mer levande Kungsholmen.

Den årliga medborgarundersökning från Stockholms Stad visar att boende på Kungsholmen bedömer nivån på och tillgången till kultur i sin stadsdel lägre än Stockholms genomsnitt. Handelsplatsen Västermalmsgallerian satsar därför på att utöka kulturutbudet på Kungsholmen, genom att bland annat öppna ett konstgalleri under två veckors tid.

Vi vill att Västermalmsgallerian ska upplevas som en relevant och levande mötesplats för alla på Kungsholmen och vill därför erbjuda våra besökare upplevelser som ger mervärde. Det känns väldigt roligt att under hösten få göra det inom temat konst och kultur eftersom det är något vår målgrupp säger sig sakna i sin närhet, säger Tina Landelius, Kommunikationsansvarig på AMF Fastigheter som driver Västermalmsgallerian.

Västermalmsgalleriet är öppet mellan torsdag till söndag under vecka 39 och 40, på det övre planet i Västermalmsgallerian. Pop up-utställningen kureras av Jeanette Steinsland, medgrundare och föreståndare av galleriet Steinsland Berliner, och besökare kommer kunna ta del av skulpturer, målningar och illustrationer från bland annat Hanna Andersson och Tove Dreiman. Jeanette beskriver temat för utställningen som ”det som är och det som en gång var”.

Kungsholmen är rik på offentlig konst men många av de verk som finns runtomkring parker och torg glöms bort eller hastas förbi på väg till skola och jobb. I den här utställningen vill jag lyfta några av de konstnärer som redan finns representerade på Kungsholmen och mixa dessa med nya, yngre talanger. Jag hoppas att det ska öppna Kungsholmsbons ögon för allt det fina som faktiskt finns i hens närmiljö, och samtidig påminna yngre konstnärer om att saker tar tid. Att bli och att vara konstnär tar hela livet och ofta lite därtill, säger Jeanette Steinsland.

Utöver Västermalmsgalleriet kommer handelsplatsen i höst bjuda på fler kulturrelaterade aktiviteter. Helgen vecka 38 anordnar konstföreningen 12 broar en konstvandring på Kungsholmen varav ett av stoppen sker i Västermalmsgalleriets lokal. Mellan den 10 och 13 oktober öppnar webbshopen ed. art upp en tillfällig, fysisk konstmarknad i samma lokal. ed. art säljer begränsade, signerade upplagor av Nordens främsta konstnärer för att göra deras konstverk tillgängliga för fler.

Västermalmsgalleriet kommer vara öppet vecka 39 och 40 under följande öppettider:
torsdagar-fredagar 12-20, lördagar 12-18, söndagar 12-18. Mer information kring arrangemangen finns att hitta på www.vastermalmsgallerian.se.

*https://www.stockholm.se/Reports/Brukarunders%c3%b6kningar/2018/medborgarundersokning/Stockholm%20medborgarunders%c3%b6kning%202018%20Kungsholmen.pdf

För mer information, vänligen kontakta:
Tina Landelius, presskontakt, AMF Fastigheter
Email: tina.Landelius@amffastigheter.se
Tel: 0722 - 35 32 69

Relaterade bilderKontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722 - 35 32 69

Sofia Brink

Marknadsansvarig

sofia.brink@amffastigheter.se

08-600 68 40

Tobias Edberg

Centrumchef

tobias.edberg@amffastigheter.se

08-600 69 28

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

pressjour@amffastigheter.se

08-600 69 30

0738-36 34 50