Den 18 november presenterar Västermalmsgallerian Art.Gif – en digital konstutställning med verk skapade av tolv unga konstnärer från hela världen. Utställningen med guidade visningar pågår under två veckor. Konstverken samlas på en utställningsvägg i tegelgången på Västermalmsgallerians nedre plan.

Formatet GIF ger möjlighet att skapa enkla animationer på webben. GIF-animationen har på senare år uppnått kultstatus och är som uttrycksform hetare än någonsin. Med GIFen har en helt ny konstform vuxit fram, där konsten förflyttats från traditionella utställningsplatser till den digitala världen.

Tillsammans med konstproducenten Young Art lanserar nu Västermalmsgallerian en konstutställning helt dedikerad till det ikoniska filformatet GIF. Utställningen kommer att ha guidade visningar och presentatör under vernissagen den 18 november är Anders Karnell, konstguide och konstredaktör på Nöjesguiden. Originalen av de aktuella konstverken kommer att finnas till försäljning via auktionssajten Tradera, där köparen erhåller det certifierade digitala konstverket på en USB-sticka.

– Med ART.GIF i Västermalmsgallerian kan vi erbjuda konst av lovande internationella konstnärer, gestaltad genom digitala medier. Det ligger helt i linje med vår ambition att skapa olika upplevelser inom mode, konst och design för att erbjuda våra besökare kreativitet och inspiration, säger Martina Kirs Lindblom, marknadsansvarig på Västermalmsgallerian.

Konstnärerna tolkar GIF-formatet på olika sätt men gemensamt är fascinationen för samspelet mellan det oändliga och stunden, viljan att stanna men inte kunna. Bland utställarna finns de två svenska konstnärerna Sandra Zupanic och Emelie Mottet samt det internationella stjärnskottet Luca Mainini.

– Det har varit otroligt inspirerande att producera den här utställningen tillsammans med Västermalms-gallerian. Vi har identifierat de internationellt mest intressanta unga konstnärerna inom digital konst som alla tagit fram unika och fantastiska verk. Vi hoppas att fler får upp ögonen för GIF-animationer som konstuttryck, säger Antonia von Euler-Chelpin, grundare av Young Art, NAU Gallery och ARRIVALS.

Kontakt Västermalmsgallerian:
Martina Kirs Lindblom, marknadsansvarig, martina.kirs-lindblom@amffastigheter.se, 08-6963491

Om Young Art

Young Art är den främsta producenten av konst skapad av den yngre konstnärsgenerationen. Sedan 2010 arbetar de för att lyfta den unga konstscenen samt utmana den traditionella konstmarknaden. Young Art är ett internationellt nätverk bestående av de mest spännande och begåvade unga konstnärerna och kreatörerna.

Västermalmsgallerian är med sitt breda utbud och centrala plats intill Fridhemsplans tunnelbana ett självklart val för umgänge och shopping.
Västermalmsgallerian ägs och förvaltas sedan 2012 av AMF Fastigheter vars vision är att skapa stadsrum där människor vill vara.
Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722 - 35 32 69

Sofia Brink

Marknadsansvarig

sofia.brink@amffastigheter.se

08-600 68 40

Tobias Edberg

Centrumchef

tobias.edberg@amffastigheter.se

08-600 69 28

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

pressjour@amffastigheter.se

08-600 69 30

0738-36 34 50