I ett led att göra Västermalmsgallerian till en urban stadspark har åtta illustratörer bjudits in för att under juni göra hela Västermalmsgallerian till ett spirande konstverk.

Konstnärerna kommer att måla på gallerians glasytor inklusive entréer och skyltfönster och skapa konstverk med tema växtlighet. Runt Västermalmsgallerian kommer även sex olika utetavlor målas för hand för att förlänga verket ut till det allmänna utrymmet. Under hela juni kommer även printade verk från de olika illustratörerna tävlas ut till besökare och allmänheten.

– Här blir det ett utbyte mellan en kommersiell plats och en oväntad konstnärlig frihet. Att måla på Västermalmsgallerian med stora glaspartier är utmanande men gör också att det blir tillgängligt och inkluderande för publiken. Med den bredden vi har bland övriga konstnärer inte bara i stil utan även bakgrund och kön, ska det bli fantastiskt att se alla verk tillsammans, säger Sonay Kulbay.

Arbetet startar i början av juni och pågår under två veckor. Konstnärerna tar vid efter varandra genom ett rullande schema.

– Vi vill att våra besökare ska få ett tydligt avbrott mot den hektiska miljön utanför. Då är det perfekt att kunna klä våra många glaspartier med en spännande och vacker väv av konst, säger Emma Norén, marknadsansvarig på Västermalmsgallerian.

Konstnärerna som deltar är:

VIRA KIKTSO

https://www.instagram.com/artbyvirki/

FRIDA CLERHAGE

https://www.instagram.com/fridaclerhage/?hl=sv

BELINDA HELLBERG

https://www.instagram.com/hellsbellssthlm/

SONAY KULBAY

https://www.instagram.com/sonaykulbay/?hl=sv

DAVID DANELL

https://www.instagram.com/daviddanell/?hl=sv

SHORA DEHNAVI

https://www.instagram.com/whatiscoconut/

ANDRÉ BATISTA 

https://www.instagram.com/disformers/

JANNE SJÖBERG

https://www.instagram.com/jan_boleslav_sjoberg/

 

För ytterligare information vänligen kontakta:  
Marcus Hallberg, presskontakt AMF Fastigheter
E-post: marcus.hallberg@amffastigheter.se
Tel: +46 8 696 31 13

Om Västermalmsgallerian
Västermalmsgallerian är med sitt breda utbud och centrala plats intill Fridhemsplans tunnelbana ett självklart val för umgänge och shopping. Västermalmsgallerian ägs och förvaltas sedan 2012 av AMF Fastigheter vars vision är att skapa stadsrum där människor vill vara.

Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722 - 35 32 69

Sofia Brink

Marknadsansvarig

sofia.brink@amffastigheter.se

08-600 68 40

Tobias Edberg

Centrumchef

tobias.edberg@amffastigheter.se

08-600 69 28

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

pressjour@amffastigheter.se

08-600 69 30

0738-36 34 50