Under sportlovsveckan kommer graffitikonstnären Rikard Olsen att måla om i Västermalmsgallerians entré som vetter mot tunnelbanan. 

Graffitikonstnären Rikard Olsen målar om i Västermalmsgallerians entré som vetter mot tunnelbanan. Från och med 26 februari kommer besökare kunna följa hur Rikard skapar en ca 40 meter lång golvmålning som ska bli ett permanent inslag på handelsplatsen.
Den 28 februari kommer målningen att vara färdigställd.

- Rikards lekfulla stil och mönster skapar en fin kontrast och ger golvytan nytt liv! Vi vill att våra besökare ska få ett tydligt avbrott mot den hektiska miljön utanför och då är det fantastiskt att kunna överraska med vacker golvkonst redan i entrén. Förhoppningen är att skapa ett inbjudande och välkomnande gångstråk, säger Emma Norén, marknadsansvarig på Västermalmsgallerian.

Rikard Olsen har varit graffitimålare sedan slutet av 90-talet och specialiserar sig på mönster och abstrakt graffiti. Han har tidigare arbetat med praktisk användning av gatukonst i skola och arrangerade bla invigningen av Stockholms första öppna graffittivägg i Tantolunden.

- Det är exalterande att få iscensätta en "Graffiti Highway" genom Västermalmsgallerian. Jag har fått fria händer att använda mig av mitt konstnärliga uttryck. Kombinerat med chansen att jobba med interaktionen mellan människor och den fysiska platsen är detta ett jättespännande arbete, säger Rikard Olsen.

Arbetet med att iscensätta graffitikonsten sker efter Camilla Ljunggrens idé. I samband med Rikards målning kommer även annan konst att hängas upp inne i Västermalmsgallerian.
 

För ytterligare information vänligen kontakta: 
Marcus Hallberg, presskontakt AMF Fastigheter
E-post: marcus.hallberg@amffastigheter.se
Tel: +46 8 696 31 13

Om Västermalmsgallerian
Västermalmsgallerian är med sitt breda utbud och centrala plats intill Fridhemsplans tunnelbana ett självklart val för umgänge och shopping. Västermalmsgallerian ägs och förvaltas sedan 2012 av AMF Fastigheter vars vision är att skapa stadsrum där människor vill vara.

Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722 - 35 32 69

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

pressjour@amffastigheter.se

08-600 69 30

0738-36 34 50

Caroline Sjöblom

Marknadsansvarig

caroline.sjoblom@amffastigheter.se

0702-59 67 43

Tobias Edberg

Centrumchef

tobias.edberg@amffastigheter.se

08-600 69 28